Wie ik ben

In mijn werk als ‘administrateur’ en later als ‘hoofd administratie’ en ‘manager financiën en personeelszaken’ heb ik veel praktische en theoretische kennis vergaard. Ik speelde al langer met het idee om daar meer mee te doen op het gebied van coachen en begeleiding. Dat heb ik nu gerealiseerd met het opzetten van deze onderneming.

Enthousiast, sterk betrokken bij het MKB en, niet onbelangrijk, zelfstandig werkend. Omdat ik niet gebonden ben aan een grote organisatie en daardoor altijd objectief kan zijn in beoordelen en adviseren over allerlei vraagstukken op administratief-, economisch- of commercieel gebied. Anderzijds beschik ik over een uitgebreid kennis-netwerk en zijn er nauwelijks vragen waar voor mij geen antwoord op te vinden is.

Ik kom uit een “ondernemersnest” en heb in de beginjaren gewerkt in diverse commerciële functies en samen met mijn partner een bedrijf gehad. Door avondstudie heb ik mij omgeschoold en ben ik als administrateur gaan werken. Door mijn commerciële achtergrond ben ik echter niet die “standaard boekhouder”. Ik heb al jong geleerd om alles vanuit een breed perspectief te zien en oog te hebben voor alle aspecten van een onderneming.

Mijn komaf en mijn ervaring maakt dat ik als geen ander kan aanvoelen waar zelfstandigen behoefte aan hebben. Soms is dat een goed gesprek, van ondernemer tot ondernemer, soms is er meer  nodig. De insteek is altijd dat ik werk vanuit de ondernemer die de vraag stelt en oplossingen bied die voor hem of haar goed werken. Geen franje, geen ingewikkelde zaken, gewoon dàt wat er nodig is en meer ook niet.

Ik ben een ondernemend meedenker.

Algert hielp me kort geleden bij het administratief organiseren van een – voor mij – ingewikkelde samenwerkingsconstructie. Normaal heb ik een hekel aan financieel en administratief ‘gedoe’, maar met Algert was het juist heel leuk om op te pakken. Omdat hij én een vakman is die dingen uitlegt in lekentaal én iemand met een heerlijk gevoel voor humor. Hij heeft plezier in wat hij doet en is oprecht geïnteresseerd in je, dat merk je.

Esther Esselbrugge

Loopbaancoach, Impuls