Missie en visie

Meestal is dit niet het meest favoriete onderwerp maar het is voor ondernemers belangrijk om de administratie op orde te hebben. Ze moeten direct over de informatie kunnen beschikken die nodig is om de juiste beslissingen te nemen. Dat geldt altijd wel, want ook als het je voor de wind gaat moet je continue vinger aan de pols houden; omstandigheden veranderen nu eenmaal. Het geldt echter in het bijzonder wanneer het minder goed gaat. Dan is het goed dat je keuzes kunt maken op basis van juiste informatie. Daar kan ik een rol bij spelen.

Met name tegenwoordig staan veel ondernemers onder druk. De economische situatie maakt het nodig scherp te zijn en expertise in huis te hebben. Grote(re) bedrijven beschikken in het algemeen over voldoende technische kennis of kunnen die inhuren. Kleine ondernemers hebben dat niet, zijn sowieso veel meer bezig met de uitvoering, de voorkant van hun bedrijf. Die willen met hun klanten bezig zijn, handen uit de mouwen, geen gedoe met papierwerk. Hierdoor komt het helaas voor dat men te laat tot de ontdekking komt dat het niet zo goed gaat; er wordt te weinig winst gemaakt, er blijft geld zitten bij debiteuren (maar er is geen tijd om ze na te bellen), er wordt niet scherp ingekocht, de communicatie met de buitenwereld laat te wensen over.

Word ik er te laat bijgeroepen dan rest soms niets anders dan “puinruimen”, soms zelfs heel definitief…
Dat geeft veel spanning, terwijl het in veel gevallen voorkómen had kunnen worden. Dat zijn, ook voor mij, niet de leukste klussen en dat willen we het liefst dus voorkómen.

Is het tijd voor een frisse blik? Mijn frisse blik?

Administratie wordt vaak gezien als een onprettige bijkomstigheid van het hebben van een eigen bedrijf maar ook “tijd” is een niet te onderschatten stressfactor. Er zijn ook veel zelfstandigen die het wel prettig vinden om zelf de boekhouding te doen. Dat is ook goed, ik juich dat toe want zo houd je beter vinger aan de pols maar … lange dagen, hard werken en dan in de weekenden of ’s avonds nog “even” de administratie doen.
Soms is dat dus een keuze omdat je veel beter zicht houdt op wat er in komt en wat er uit gaat. In veel gevallen is er gewoon geen geld om een extern iemand aan te trekken óf denkt men het veel voordeliger zelf te kunnen doen. Dat laatste is alleen waar wanneer je eigen tijd op € 0,- waardeert…  Bedenk in dat geval ook dat een administratie die weinig om het lijf heeft, voor een professional weinig tijd zal kosten en dus ook niet veel hoeft te kosten als je het uit handen geeft. Je koopt er tijd voor die je aan je klanten kunt besteden én rust én de geruststellende gedachte dat je zaakjes op orde zijn.

Eerder ingrijpen, de administratie op orde brengen, simpele oplossingen, structuur, kostenbesparing en tijdswinst.

Ondernemers RUST geven en zorgen dat ze bezig kunnen met de kern van hun zaak, daar gaat het allemaal om.

Tijdens de jaren dat wij hebben samengewerkt heb ik Algert leren kennen als een eerlijke, competente, en een pro-actieve financiële leider die een duidelijk overzicht van de financiële overzichten voor de Châteauhotels verzorgde. Algert heeft een sterke werkethiek, uitstekende analytische vaardigheden, en toonde sterke sociale kwaliteiten.

Ingeval van moeilijke vraagstukken neemt hij alle aspecten in ogenschouw, zoals het probleem, de mensen, de omgeving, de kosten, de voordelen, en de nadelen, alvorens een objectief advies uit te brengen. Hij zorgt daarnaast voor een gezonde, en positieve werksfeer binnen de gehele organisatie. Zijn creatieve geest en gedisciplineerde, maar bovenal nauwkeurige manier van werken maken hem een door ieder zeer gewaardeerde collega.

Algert zou een aanwinst voor ieder bedrijf zijn, en daarom zou ik Algert aan een ieder aanbevelen

Jo Ann Venema

Senior account manager